Expert Liquids
Cos cumparaturi

Bucură-te de Rose! Cumpără 1 Courvoisier XO - CADOU 🎁 1 Larios Gin Rose

Cumpără 1 Courvoisier VSOP - CADOU 🎁 1 Maschio Prosecco Rose

Limoncello

Ce este limoncello?

Un lichior cu aroma intensa de lamaie, produs in Italia, in zonele Amalfi si Capri, cunoscut si popular in Peninsula.

Ingrediente: licoarea de un galben intens se fabrica din lamai Sfusato netratate, apa, alcool si zahar. Cojile sunt sigilate in vid si utilizate in maxim de 24 de ore, urmarindu-se indepartarea cu atentie a partii albe, amare, de sub invelis. Partea galbena este apoi imbibata in alcool pur si indulcita cu zahar italian din sfecla, cu un strop de ulei de lamaie, pas ce adauga o aroma extraordinara lichiorului.

In istorie:

Originile bauturii fine sunt invaluite in mister. Locuitorii din Sorrento, Amalfi si Capri sustin ca sunt creatorii lichiorului, dupa o reteta transmisa din generatie in generatie.

Prima inregistrare oficiala a marcii "Limoncello" a fost facuta in 1988 de Massimo Canale, in Capri. Bautura a fost insa produsa artizanal inca din 1900, dupa o reteta a Mariei Antonia Farace, bunica lui Massimo. Sau poate chiar mai devreme, dat fiind traditia cunoscutei familii Pallini, ori obiceiul localnicilor de a bea lichior de lamai pentru a evita raceala. Singura certitudine este legata de popularitatea bauturii, in crestere peste tot in lume.

Cu toate ca limoncello are un nivel ridicat de alcool, aroma lamailor ii da o dulceata care echilibreaza placut gustul.

Cum deosebim un limoncello artizanal de unul produs industrial?

Dupa ingredientul de baza: lamaile. Cele autentice sunt mai mari, din soiul Sfusato, sunt fusiforme si mult mai aromate decat cele obisnuite. Totodata, sistemul de cultivare este tipic, traditional. Natura unica a fructelor depinde de microclimat, de apropierea de mare si de protectia impotriva vanturilor reci, datorita utilizarii vechilor pagliarelle (rogojini de paie), care acopera plantatiile si sunt sustinute cu stalpi de lemn de castan (mai mari de trei metri).

Sugestii de servire: 

Limoncello este un digestiv excelent daca este servit rece. Unii il prefera la temperatura camerei, chiar cu apa tonica sau sampanie. In ultimul timp, este la moda in gelato si salata de fructe.

Sunt zone in Italia unde lichiorul de lamaie este parte a unui ritual social important, incheind pranzul sau cina si inlocuind astfel traditionala cafea.

Unde gasesti cel mai bun limoncello, simbol italian, sinonim cu traditia amalfitana?

La Expert Liquids avem Pallini Limoncello, un lichior premium fabricat dupa o reteta si o metoda pastrate inca din 1875.

Incearca produsele noastre, sau ofera-le cadou!

Brand: Pallini Model: 7012260501
Pallini Limoncello este produs folosind lamai fusiforme Sfusato Amalfitano, mari si grele, recoltate manual. Cojile sunt sigilate in vid si utilizate in maxim de 24 de ore, urmarindu-se indepartarea cu atentie a partii albe, amare, de sub invelis.Partea galbena este apoi imbibata in alcool pur s..
46.98 Lei 60.49 Lei PRP
Fără TVA:39.48 Lei
Brand: Lazzaroni Amaretto Model: 8002873013318
Limoncino Lazzaroni este un lichior tipic italian, preparat dupa o reteta autentica, prin infuzarea cojii de lamaie netratata. Originea bauturii se pierde in negura vremurilor, printre legendele pescarilor ce consumau licoarea dimineata, ca remediu impotriva frigului, sau insotind pauzele dintre rug..
74.76 Lei 83.06 Lei PRP
Fără TVA:62.82 Lei
Brand: Pallini Model: 701226050
Familia Pallini face lichioruri super premium din 1875, cand Nicola Pallini a infiintat primul magazin si distileria in Antrodoco.In 1922, afacerea a fost mutata in inima Romei, unde si-a construit o reputatie puternica de furnizor de bauturi rafinate.In prezent, o alta generatie a lui Palli..
49.98 Lei 64.36 Lei PRP
Fără TVA:42.00 Lei
Brand: Pallini Model: 701226070
Galben luminos cu aroma de lamai proaspete, Limoncello Pallini impresioneaza prin textura moale si matasoasa.Pentru a obtine licoarea premiata la competitiile de profil, sunt folosite lamai Sfusato, duble ca marime fata de cele standard, netratate chimic si culese manual de pe Coasta Amalfi...
71.74 Lei 95.65 Lei PRP
Fără TVA:60.29 Lei
Brand: Pallini Model: 7012260701
Limoncello Pallini este produs doar din coaja galbena a lamailor organice Sfusato, culese manual si alcool din sfecla de zahar.Lichiorul dulce-acrisor, servit rece, cu sau fara gheata, ori in cocktailuri, insoteste zilele calduroase de vara...
66.73 Lei 78.50 Lei PRP
Fără TVA:56.07 Lei
Afişare 1 - 5 din 5 (1 pagini)
Folosim fisiere cookie si stocam informatii in browser-ul dvs. pentru a va imbunatati experienta si functionalitatea pe site-ul nostru. Politica de cookies

WhatsApp Messenger

Ce produse vă doriţi?