Ce este bitter-ul? O bautura provenita din tarile nordice, veche de 5 secole, preparata initial de egipteni doar din plante medicinale. In timp, reteta a devenit tot mai complexa, iar partea terapeutica a ramas doar un bonus al consumului licorii.
In prezent, bitter-ul, cu gustul sau amarui-acrisor, dulce pe final, este folosit ca digestiv dupa mesele copioase si ca ingredient in mixologie.
Fiecare producator de bitter are o reteta secreta si incearca sa atraga consumatori prin ingrediente surprinzatoare, bine echilibrate. Unele plante, radacini si fructe fac parte si astazi din componenta digestivului, printre ele cele mai cunoscute fiind: pelin, anghinare, flori de salcam, dafin, troscot, frunze de frasin, radacina de angelica, boabe de ienupar. Multitudinii de "botanicals" i se adauga alcoolul, a carui tarie difera de la un producator la altul. Efectul digestiv al bauturii este dat de metabolizarea acestuia la nivelul ficatului.
Sugestii de servire: este recomandat ca bitter-ul sa fie consumat simplu, cu gheata, sau intr-un cocktail, la finalul mesei. Orice blend vine cu propriul nivel de intensitate: unele au doar o nuanta subtila, abia perceputa (ca Jungle Bird), in timp ce altele sunt de-a dreptul amare (ca Left at the altar), in functie de preferintele fiecaruia.
Unde gasesti un bitter de calitate, pentru un cocktail de exceptie? La Expert Drinks am selectionat atent bauturi premium, pentru o experienta inedita de consum.